Ervaring vrijwilliger Henny

Eens per maand ga ik naar de PI en dan praten we twee uur. Dat is behoorlijk intens want we hebben stevige gesprekken. Het gaat er openhartig aan toe. Na een paar maanden heb ik voorgesteld dat ik vaker kon komen maar dan korter. Er kwam een resoluut: “Nee, ik vind het juist waardevol dat we zo de diepte in kunnen omdat we 2 uur de tijd hebben.”

Ervaring gedetineerde Ronald

Ik zit sinds 2011 gedetineerd en heb een straf van 15 jaar, waarvan ik 10 moet zitten. En dat is echt een hele tijd. Het is ook mijn eerste straf, ik heb altijd een normaal leven geleid. Eenmaal gearriveerd in de gevangenis besef je meteen dat dit een heel andere wereld is dan je gewend bent. Dat je mensen niet snel kunt vertrouwen en goed moet uitkijken wat je tegen iemand zegt.

Ervaring vrijwilliger Henny

Eens per maand ga ik naar de PI en dan praten we twee uur. Dat is behoorlijk intens want we hebben stevige gesprekken. Het gaat er openhartig aan toe. Na een paar maanden heb ik voorgesteld dat ik vaker kon komen maar dan korter. Er kwam een resoluut: “Nee, ik vind het juist waardevol dat we zo de diepte in kunnen omdat we 2 uur de tijd hebben.”

Ervaring gedetineerde Ronald

Ik zit sinds 2011 gedetineerd en heb een straf van 15 jaar, waarvan ik 10 moet zitten. En dat is echt een hele tijd. Het is ook mijn eerste straf, ik heb altijd een normaal leven geleid. Eenmaal gearriveerd in de gevangenis besef je meteen dat dit een heel andere wereld is dan je gewend bent. Dat je mensen niet snel kunt vertrouwen en goed moet uitkijken wat je tegen iemand zegt.