Ervaring vrijwilliger Henny

Eens per maand ga ik naar de PI en dan praten we twee uur. Dat is behoorlijk intens want we hebben stevige gesprekken. Het gaat er openhartig aan toe. Na een paar maanden heb ik voorgesteld dat ik vaker kon komen maar dan korter. Er kwam een resoluut: “Nee, ik vind het juist waardevol dat we zo de diepte in kunnen omdat we 2 uur de tijd hebben.”

Ervaring gedetineerde Ronald

Ik zit sinds 2011 gedetineerd en heb een straf van 15 jaar, waarvan ik 10 moet zitten. En dat is echt een hele tijd. Het is ook mijn eerste straf, ik heb altijd een normaal leven geleid. Eenmaal gearriveerd in de gevangenis besef je meteen dat dit een heel andere wereld is dan je gewend bent. Dat je mensen niet snel kunt vertrouwen en goed moet uitkijken wat je tegen iemand zegt.

MET AANDACHT BUITEN

Heb je in detentie kennis gemaakt met meditatie en/of mindfulness en wil je de beoefening buiten voorzetten? Of ben je helemaal nieuw wat meditatie betreft maar wel nieuwsgierig. Dan ben je welkom bij Met Aandacht Buiten.

Wil je leren je hoofd tot rust te brengen?
Dat kan. Net zoals je je lichaam kunt trainen, kun je ook je geest trainen. Je kan sterker en rustiger worden te midden van drukte en stress en je gedachten wat kalmeren. Zoals je ook bij sport en krachttraining werkt aan lichamelijke conditie kun je ook je mentale conditie verbeteren. We doen dat door te trainen in meditatie en/of mindfulness.

Oefenen
Het is niet moeilijk, maar vraagt wel oefening net als bij sport. Alleen van denken aan spierballen krijg je geen spierballen. We komen eens per week samen om te oefenen. Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te doen. Je hoeft niets speciaals te kunnen, het maakt niet uit of je druk bent in je hoofd of rustig. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Locatie:
Gebouw De Heuvel
Grotekerkplein 5 (naast de Laurenskerk)
3011 GC Rotterdam

Tijd:
Iedere donderdag van 17 tot 18 uur. Inloop vanaf 16.45.

Na afloop is er soep en tosti.

Meld je aan via het aanmeldformulier of door contact op te nemen met: metaandachtbuiten@gmail.com of kom gewoon langs.

In ontwikkeling

Met aandacht buiten is nog volop in ontwikkeling. We creëren plekken voor mensen die in detentie hebben gezeten om samen te mediteren of mindfulness te beoefenen met iedereen die hiervoor open staat. Je hoeft niet ‘gezeten’ te hebben om samen te zitten!  Op dit moment is een groep in Rotterdam bezig. Woon je elders en zou je willen dat een groep van start gaat, geef dit aan op het aanmeldformulier.